Cześć! Dzisiaj proponuję Wam bardzo szybką przekąskę, w sam raz do pochrupania zamiast chipsów podczas oglądania wieczornego filmu :)
W zasadzie dobór warzyw zależy tu od Waszych upodobań, ale jeśli jesteście typem osoby, która ściśle trzyma się podanych przepisów (ja ostatnio improwizuję w kuchni, ale kiedyś każdy przepis traktowałam z wielką powagą i niemalże odmierzałam ilość ziarenek przypraw :P) to moim zdaniem świetnie pasuje tu marchewka, kolorowa papryka, zielony ogórek czy surowy kalafior. Przepis na sos poniżej. 
Sos ziołowo-jogurtowy:
- jogurt naturalny
- można dodać łyżkę śmietany (opcjonalnie)
- pół opakowania serka feta lub serka typu almette
- łyżka majonezu (opcjonalnie)
- ząbek czosnku
- zioła prowansalskie, bazylia, oregano, tymianek
- sól (ostrożnie, jeśli dodaliście fetę), pieprz

Można warzywa ułożyć na talerzu i sos przelać do oddzielnego naczynia, ale jeśli jest to mini porcja to wtedy układam je w dużych szklankach, na dół wlewając sos.

Smacznego!
