4/11/2014

Krucha tarta z biala czekolada, serkiem mascarpone i letnimi owocami

Cześć! Podrzucam Wam słodki przepis koniecznie do wypróbowania - oto
Tarta z kremem i truskawkami

 
Składniki:

   Tarta:
150 g mąki
30 g cukru
125 g masła mała osełka
1 łyżka wody

Krem:
500 g mascarpone
1/2  tabliczki białej czekolady
(rozpuścić w kąpieli wodnej)
  1 płaska łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

1.     Przesiać mąkę z pokrojonymi kawałkami masła, cukrem i łyżką wody
2.    Wszystkie składniki dobrze ugnieść – w kulkę
3.    Gotowe ciasto włożyć na ok. 30 min do zamrażalnika
4.    W tym czasie możemy przygotować krem:
5.    Do serka mascarpone dodajemy cukier puder i stopioną białą czekoladę – wszystko wymieszać
6.    Wyjmujemy ciasto z zamrażalnika i wykładamy na formę – wierzch ponakłuwać widelcem – piec ok. 25 minut w 180 stopniach C.
7.    Nałożyć krem na ciasto
8.    Przesmarować konfiturą z owoców leśnych (im bardziej kwaśna tym lepiej)
9.    Ułożyć owoce – truskawki, maliny, jeżyny

  


Smacznego!
Asia
Copyright © 2017 Happy life plan